lördag 26 februari 2011

Kurs för Anita N med M-kullen

Anita, vår fantastiska uppfödare, har ordnat en kurs på 6 gånger för de ekipage från Mackans valpkull som vill gå. Idag möttes vi för det första tillfället. Vädret var okej, runt noll grader och mulet. Rena värmeböljan om man jämför med senaste veckans temperaturer på mellan 10 och 20 minusgrader.
Denna första gång fick var och en önska lite om innehållet i kursen, och Anita hade förberett några övningar från basic-nivå och uppåt för att se lite var vi alla står i träningen.
Vi gjorde en enkelmarkering, en dubbelmarkering på ett annat ställe, ett "suddigt" linjetag till området där enkelmarkeringen föll (dvs dummierna hade legat där sedan innan vi gjorde dubbelmarkeringarna), en övning där vi fick välja svårighetsgrad litegrann där jag kallade in hunden från området där dummyn låg och blåste stopp halvvägs in och därefter gick 90 grader så att jag skickade tillbaka ut till området med ett vänster, och sist en övning där fyra hundar jobbade (nästan) samtidigt på linjetag och två stod passiva.
Mackan och jag skötte oss båda bra, förutom att jag i början tappade lugnet litegrann vilket direkt sänkte kvaliten på avlämningarna och Mackan som inte vågade gå åt vänster - som vanligt - så dessa två saker blev vår läxa till nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar