tisdag 20 juli 2010

Vi har besök

av Grappa och Åska. Det är alltid lika kul med hundar på besök, och särskilt dessa två som vi känner så väl. Det vill säga, vi människor känner dem väl, Mackan har träffat dem några gånger när vi har tränat ihop men då "träffas" de ju egentligen inte, och sen så har vi haft dem över någon dag, men inte så här länge - nu skall de bo med oss i 5 dygn. Det är jättekul att se hur den här lilla flocken jobbas ihop. När vi hämtade hundarna i söndags så var Åska och Grappa lekfulla när vi klev av båten på landet. De lekte med varandra som de är vana att göra, och Mackan försökte nog vara med, men det gick lite sådär. Vissa gånger när hon hoppade in i leken kom hon i vägen och fick en rumpa i ansiktet eller blev undanskuffad för att hon var på fel ställe. En gång skällde Åska i leken med Grappa. Mackan försökte vara med och skälla, men då stannade istället allt av och de andra två vände sig mot henne och undrade vad som stod på. När de vilade låg ofta Grappa och Åska brevid varandra och Mackan vid sidan av.
Nu efter några dagar så leker ofta Grappa och Mackan, som är lika gamla så när som på en vecka, med varandra. De verkar vara ganska jämna i leken. De gillar båda att bada och simma och lockar ofta varandra ut i vattnet, springer brevid varandra i. Hundarna vilar nära varandra alla tre. Grappa hoppade till och med upp i Mackans korg när hon låg där, men det kändes lite för nära för Mackan så efter ett tag klev hon ur (den är tillräckligt stor för två ihoprullade).
Vi har dörren öppen till stugan och hundarna behöver ingen särskild passning. De håller sig runt oss, och om de vill vila går de ibland upp till stugan och lägger sig fast vi människor sitter vid bryggan (det är ca 70 meter mellan huset och bryggan), men hundarna går inte av tomten om vi inte skall på promenad. Då är det å andra sidan full rulle som gäller, så då brukar jag ha minst en av dem i koppel.
Bland barn och besökare är förvirringen ibland total. -Går det att se skillnad på dem? Vem är det här nu igen, är det Mackan? Nej, det är Grappa, Mackan är den med vitt på handlovarna. Jaha. Är det hanar alla tre? Nej, alla tre är tikar! (Åska låter som Oskar om man säger det lite slarvigt, Mackan låter ju som ett killnamn och Grappa - ja det kanske går att missuppfatta det med ;-))
Och så har Gunilla tjatat på mig igen, den här gången om att jag måste fixa någon att träna för i höst, så projektering pågår med hopp om positivt utfall. Plus att jag gärna fick träna fotgående med Grappa, och det var ju bra att jag faktiskt provade det för då fick jag känna på hur fantastiskt bra en hund kan gå fot! Så nu har vi ökat målbilden för fotgåendet för Mackan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar