fredag 9 juli 2010

Inga barn hemma

Vi har inga barn hemma, eftersom dagis/fritids har sommarstängt men de vuxnas semester har inte börjat ännu. Barnen är hos mormor.
Mackans klo börjar läka, såpass att man kan tänka sig att låta henne gå ute utan den strumpa och sko hon har haft varje dag nu sen hon gjorde sig illa. Eriks urvuxna strumpor passar perfekt till en baktass! Men när man har en jaktlabbe med inbyggd raketmotor, som måste hålla sig någorlunda fysiskt lugn för att inte slå upp såret på tån så förstår man i någon mån hur det skulle kunna bli om man försökte ha en sån här hund utan att ge den den stimulans den behöver. Vilken energi som byggs upp inom henne, som måste kanaliseras! Vi försöker att utmana henne mentalt istället. Vi har testat Nina Ottossons kluriga leksaker för hundar, vi har letat godis, tränat fotgående, lärt oss att gå slalom mellan benen på matte, övat på att gå bakom matte, klippt klor, övat att borsta tänderna, övat på att inte jaga fåglar mm. Och inga bad, fast det är så varmt! Men jag tror det är bättre att ha tålamod, och kanske få ett bättre resultat i slutänden.
Sista veckan på jobbet innan semestern börjar på måndag. Anledningen till att vi jobbar är att jag (och mina kollegor) måste bli klara med halvårsbokslutet innan vi kan vara lediga. Jag har varit i Finland två dagar den här veckan, och hade planerat att vara där också måndag-tisdag nästa vecka, men allt har gått så smidigt så vi behöver inte åka över till Finland utan kan vara på kontoret i Stockholm. Skönt för då har man i alla fall kvällarna hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar