söndag 12 december 2010

Thorsvis Gyllene And 2010

Ett stort grattis till Åsa och Mocca som vann Gyllene Anden för andra året i rad!
Vi åkte till uppfödarens traditionella tävling hela familjen, alla ordentligt påklädda och utrustade med lunch, fika och förströelse i form av pulkor till barnen. Ja, alla var ordentligt påklädda utom Johanna som när vi var framme i Unsta upptäckte att hennes jacka var kvar hemma. Men tack vare snälla Anne-Marie som lånade ut vindjacka och hundförarväst som Johanna använde när hon satt still så fixade detta sig riktigt bra.
Mackan har tränat upp sin markeringsförmåga under hösten, och den biten av tävlingen gick superbra! Hon sprang raka vägen ut och hämtade apporten på alla fyra markeringar i grundomgången. Dock var tre av avlämningarna usla. Inte helt oväntat eftersom vi inte har tränat alls på kanske tre veckor p.g.a. såret på trampdynan, men lite tråkigt. Nu vet vi vad vi har att träna (om vi inte visste det förr).
Alla hundarna frös nog litegrann. Jag tror att Mackans sår är en bov i dramat här också för hennes del. Vi har ju inte varit ute så mycket som vi vanligtvis är eftersom vi varit försiktiga med hennes fot. Nu skall jag försöka vara ute mer så att hon förhoppningsvis vänjer sig vid kylan eller så att pälsen kanske växer ut lite, tills vi skall vara med på fasanjakten i januari. Att vädret skulle bli varmare då kan man nog inte hoppas på, och då måste hon sitta utan täcke under jakten. Idag hade hon både täcket på och en filt att sitta på när vi inte gick i linjen.
Allt var mycket trevligt ordnat och organiserat. Vädret var lite kallt men helt fantastiskt med det vackra rimfrostiga landskapet i strålande solsken. Två vänliga trevliga domare - Peter och Jörgen, Kian som höll reda på oss allihop och så Anita som hann prata med alla och ge positiva tillrop. Och så klart alla Thorsvi-hundägarna. Jättetrevlig att träffas så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar